Poliklinika Gracia Medika

Poliklinika Gracia Medika

Portal ExtraPopusti u saradnji sa Poliklinikom Gracia Medika  svojim kupcima je omogućio kupovinu putem vaučera za veliki broj zdravstvenih usluga sa popustom do 80%.

osnovni-ginekoloski-paket-za-zene-pregled-ginekologa-kolposkopija-ginekoloski-ultrazvuk-papa-vs-126695-677071U okviru Poliklinike Gracia Medika u mogućnosti smo da pacijentima ponudimo konsultacije i preglede lekara svih specijalnosti uz ekspertske preglede poznatih profesora sa Medicinskog fakulteta, kao i lekara iz renomiranih bolnica (Narodni front, VMA, Klinički centar, GAK i drugih) uz angažovanje profesionalnog medicinskog osoblja za razlicite vrste medicinskih usluga. Poliklinika Gracia Medika je specijalizovana u oblastima Opšte i Estetske hirurgije, Ginekologije, Fizijatrije, kao i u Oftalmologiji i svim granama Interne medicine(Kardiologija, Endokrinologija, Gastroenterologija, Pulmologija, Nefrologija…).

Primenom najsavremenijih tehnologija i najviših medicinskih standarda, Poliklinika Gracia Medika doprinosi Vašem zdravijem životu, a kroz svoje odgovorno poslovanje i kvalitetnijoj brizi o pacijentima. Oprema koja se koristi u radu je sertifikovana, inovativna i prilagođena za rad kako bi naši lekari na najbrži, najsigurniji i najprecizniji način utvrdili dijagnozu. Poliklinika Gracia Medika je svojom lokacijom u Centru grada, lako dostupna iz svih delova grada. Posvećeni smo Vašim potrebama, raspoloživom vremenu i zahtevima.

SVE ZDRAVSTVENE USLUGE SA POPUSTOM MOŽETE POGLEDATI NA LINKU.

LINK PONUDA JE:  http://www.extrapopusti.rs/beograd/zdravlje/gracia-medika

POPUSTI ZA SVE ZDRAVSTVENE USLUGE POLIKLINIKE GRACIA MEDIKA

1. Kompletan kardiološki pregled: Pregled kardiologa, EKG i ultrazvuk srca za 2290 din umesto 8300 din!  Stara cena: 8300 din  Cena: 2290din

Simptomi koji zahtevaju EKG pregled su: bol u grudima, gušenje, osećaj lupanja i preskakanja srca, vrtoglavica, gubitak svesti, kratak dah, ubrzan puls, anksioznost, nesvestica, bol u stomaku, mučnina, problemi sa varenjem… Ultrazvuk srca bi trebalo uraditi bez obzira na godine života i postojanje tegoba. Metoda je neinvazivna, bezbolna, nije potrebna posebna priprema, nema štetnih dejstava i može se primenjivati u najranijoj životnoj dobi. Savetuje se mladim ljudima, sportistima, svima koji su izloženi stresu, ili imaju dodatne faktore rizika kao što su povišene masnoće u krvi, dijabetes, pušenje…

2. Pregled endokrinologa i ultrazvuk štitne žlezde za 2490 din u poliklinici Gracia Medika!  Stara cena: 6200 din  Cena: 2490din

Ultrazvučni pregled može da pokaže da li se štitnjača možda uvećala ili na njoj ima izraslina u vidu čvorića. Pojačano ili smanjeno lučenje hormona štitaste žlezde odražava se na rad srca, metabolizam, nervni sistem, a kod žena i na reproduktivnu sposobnost. Namirnice bogate jodom umanjuju rizik, dok ga stres povećava. Budući da do poremećaja u radu štitaste žlezde mnogo češće dolazi kod žena, one bi trebalo da budu znatno opreznije i da češće idu na kontrole. To je naročito važno zbog činjenice da hipotireoza može negativno da se odrazi na menstrualni ciklus, plodnost i zdravlje bebe jer su tiroidni hormoni majke neophodni za pravilan razvoj ploda u prva tri meseca.

3. Ultrazvučni pregled po izboru: Ultrazvuk abdomena, ultrazvuk štitne, ultrazvuk male karlice, ultrazvuk prostate!  Stara cena: 3200 din  Cena: 790din

Ultrazvuk abdomena  je dijagnostička metoda koja ima za cilj prikazivanje strukture različitih organa u trbušnoj duplji. Tehnika pregleda se zasniva na zvučnim talasima visoke frekvence koji prolaze kroz tkiva i organe, odbijaju se različitim brzinama, vraćaju se ka sondi i vizuelizuju na ekranu.  Ultrazvuk štitaste žlezde je ključni pregled prilikom evaluacije čvorova u štitastoj žlezdi. Spada u pouzdane dijagnostičke metode koja omogućava procenu veličine čvora, kao i da li su pretežno solidne strukture ili ispunjene tečnošću (cistične). Ultrazvukom se može postaviti sumnja na postojanje rizika od maligniteta čvora. Ultrazvučnim pregledom prostate dobija se slika prostate koju nazivamo sonogram prostate, kojom se jasno uočava veličina, struktura (homogenost, ujednačenost ili nehomogenost neujednačenost) građe prostate, zatim postojanje čvora ili ciste u prostati, postojanje kalcifikata (ovapnjenja ) u prostati ili nekih drugih abnormalnosti strukture i građe prostate. Ultrazvučnim pregledom osim izgleda, strukture i veličine prostate, gledaju se i mokraćni mjehur i bubrezi. Naime kod raka prostate osim prisutnog tumora prostata može biti i uvećana i stoga dovodi do ometanja mokrenja, zatim stvaranja “ostatnog urina”, (nepotpunog pražnjenja mokraćnog mjehura).

4. 5 Ultrazvuka: Dopler krvnih sudova nogu, dopler krvnih sudova ruku, ultrazvuk pazušnih jama, dopler abdominalne aorte, dopler krvnih sudova vrata!  Stara cena: 22400 din  Cena: 2990din

Ultrazvučni pregled je potpuno bezopasna metoda pregleda unutrašnjih organa. U našoj poliklinici pacijentima su na raspolaganju savremeni aparati i stručno osoblje, koje radi na njima . Tehnika pregleda se zasniva na zvučnim talasima visoke frekvence koji prolaze kroz tkiva i organe, odbijaju se različitim brzinama, vraćaju se ka sondi i vizuelizuju na ekranu. Već je naglašeno da je pregled bezbolan, neagresivan i neškodljiv za pacijenta, a može dati značajne podatke i samim tim olakšati postavljanje tačne dijagnoze. Zahvaljujući jednostavnosti i neškodljivosti izvođenja pregleda, ultrazvuk predstavlja pouzdanu i efikasnu metodu u otkrivanju i praćenju različitih obolenja.

5. Pregled opšteg hirurga ili hirurga prokloga ili vaskularnog hirurga!  Stara cena: 3000 din  Cena: 1490din

Pregled vaskularnog hirurga je složen specijalistički pregled, bezbolan je i ne zahteva primenu invazivnih instrumenata (uobičajeno se koriste slušalice, traka sa centimetarskom podelom, eventualno manžetna za merenje krvnog pritiska). Traje prosečno oko 20-30 minuta, osim u složenijim slučajevima , kada je za dobijanje precizne dijagnoze potrebno uraditi i dodatna ispitivanja. Nije neophodna nikakva prethodna priprema pacijenta.

6. Sistematski pregled za žene i muškarce!  Stara cena: 17800 din  Cena: 3190din

Primenom najsavremenijih tehnologija i najviših medicinskih standarda, Poliklinika Gracia Medika doprinosi Vašem zdravijem životu, a kroz svoje odgovorno poslovanje i kvalitetnijoj brizi o pacijentima. Oprema koja se koristi u radu je sertifikovana, inovativna i prilagođena za rad kako bi naši lekari na najbrži, najsigurniji i najprecizniji način utvrdili dijagnozu.

7. Uklanjanje do 10 kondiloma korišćenjem radio talasa kod muškaraca i žena!  Stara cena: 10000 din  Cena: 2990din

Kondilomi i bradavice su izazvani virusom poznatim kao humani papiloma virus, ili skraćeno HPV. Do sada je otkriveno preko 150 tipova HPV virusa koji cirkulišu u humanoj populaciji. Statistika govore da svaka četvrta osoba bar jednom u životu bude zahvaćena ovim virusom. Ukoliko ste vi jedna od njih, ovo je prava ponuda za Vas.

8. Ekspertski 4D ultrazvuk + nalaz specijaliste + snimak ultrazvuka na disku!  Stara cena: 7000 din  Cena: 2990din

4D ultazvuk je najnovija ultrazvučna tehnologija koja podrazumeva trodimenzionalni prikaz u realnom vremenu. Rezultat su žive slike – slike u realnom vremenu još nerođene bebe ili bilo kojeg unutrašnjeg organa. Po nekim iskustvima jedna od najvećih novina koju 4D ultrazvuk donosi jeste otkrivanje potpuno nove i do sada nezamislive dimenzije intrauterinog života.  Reakcije budućih roditelja na 4D živu sliku svoje još nerođene bebe u ovako pozitivnom smislu niko nije ni planirao niti očekivao. 4D ultrazvučni pregled ne traje duže od konvencionalnog 2D ultrazvučnog pregleda i zavisi od veličine (gestacijske starosti) i položaja ploda. Uobičajeno trajanje pregleda je od 20 do 40 minuta i ne zahteva neku specifičnu pripremu. Primena 4D ultrazvuka ne nosi veći rizik za oštećenje ploda u odnosu na tradicionalni 2D ultrazvuk.

9. 24H Holter EKG-a  Stara cena: 6000 din  Cena: 2990din

Intervencija bez straha. Potreba za hiruškom intervencijom najčešće je neplanirana i hitna ali ju je moguće i planirati. Zato ne zanemarujte sitne probleme koji mogu da eskaliraju kada se najmanje nadate već ih rešite na vreme na komforan način.

10. Hirurška intervencija u lokalnoj anesteziji: lipoma, ateroma, mladeža, urasli nokat, urasla dlaka ili zapaljenske promene!  Stara cena: 12000 din  Cena: 4490din

11. Osnovni ginekološki paket: Pregled ginekologa, kolposkopija, ginekološki ultrazvuk, PAPA, VS, izveštaj lekara!  Stara cena: 10500 din  Cena: 2490din

Ginekološki pregled je skup dijagnostičkih procedura pomoću kojih se utvrđuje zdravlje ženskog genitalnog trakta počev od 16-te godine života (tj. posle prvih seksualnih odnosa) do 70-te godine i kasnije po potrebi. Na osnovu dobijenih podataka donosi se zaključak o trenutnom zdravstvenom stanju genitalnog trakta žene, ali je pregled kompletno završen tek po dobijanju rezultata papanikolau brisa i brisa vaginalnog sekreta. Ginekološki ultrazvuk je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda odnosno ultrazvučni pregled ženskih reproduktivnih organa, materice i jajnika. Ginekološki ultrazvuk je neophodno izvršiti jednom godišnje u okviru redovnih ginekoloških pregleda, tj. kod žena koje nemaju nikakve tegobe. Kolposkopija je metoda posmatranja vagine, i vrata materice uz pomoć kolposkopa – specijalno konstruisanog pokretnog mikroskopa uz uvećanje od 6 – 40 (najčešće 12) puta. Tačnost ove metode leži između 60 – 85%, u kombinaciji s citologijom (PAPA test) 98 – 99%. Kolposkopija je izvanredna dijagnostička dopuna citologiji. Omogućava pouzdanu procenu lokalizacije i proširenosti patološke epitelne lezije, i ciljanu biopsiju iz suspektnog područja.

12. 1490 din za Pregled fizijatra sa fizikalnom terapijom, ultrazvukom i strujom!  Stara cena: 6000 din  Cena: 1490din

Fizikalna terapija ima široku primenu u svakodnevnoj medicinskoj praksi. Ona predstavlja primenu različitih oblika fizičke energije u cilju prevencije i lečenja različitih obolenja. Fizikalna terapija se primenjuje u lečenju reumatoloških, neuroloških bolesti u ortopediji, traumatologiji. Njenom primenom značajno se smanjuje bol, povećan spazam mišića, napetost, otoci, hematomi i drugo. Bol je pojava prema kojoj niko ne može da ostane ravnodušan niti da je lako prihvati. Ukoliko se javi, potrebno je dijagnostikovati njen uzrok i po mogućstvu što pre ga otkloniti. Privatna Ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Rheumo Medical već je 18 godina sa Vama kako bi Vam pomogla da uklonite bol sa kojim je izuzetno teško živeti.

13. Prošireni ginekološki paket: Pregled ginekologa, kolposkopija, ginekološki ultrazvuk, PAPA,VS, ultrazvuk dojki!  Stara cena: 13700 din  Cena: 2590din

Ultrazvuk dojki je izuzetno važan pregled koji treba raditi barem jedanput godišnje jer je broj novo otkrivenih tumora dojke svake godine sve veći. Ultrazvuk dojki je efikasan, neškodljiv, bezbolan, te se preporučuje od početka reproduktivnog perioda života. Ultrazvuk dojki sa velikom verovatnoćom diferencira maligne od benignih promena. Ginekološki ultrazvuk je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda odnosno ultrazvučni pregled ženskih reproduktivnih organa, materice i jajnika. Ginekološki ultrazvuk je neophodno izvršiti jednom godišnje u okviru redovnih ginekoloških pregleda.

14. Analiza hormona štitne žlezde (T3, T4, TSH) + ultrazvuk štitne žlezde sa izveštajem lekara za 2590 din!  Stara cena: 5150 din  Cena: 2590din

Pojačano ili smanjeno lučenje hormona štitaste žlezde odražava se na rad srca, metabolizam, nervni sistem, a kod žena i na reproduktivnu sposobnost. Namirnice bogate jodom umanjuju rizik, dok ga stres povećava. Hormoni koje luči štitasta žlezda, regulišu mnoge procese u organizmu, poput telesne temperature, metabolizma, rada srca i funkcionisanja nervnog sistema. Ovi hormoni takođe utiču i na izgled i kvalitet kože i kose. Sve to ovoj maloj žlezdi smeštenoj na prednjoj strani vrata, između grkljana i ključne kosti, daje veliku ulogu u funkcionisanju našeg organizma i zato je treba redovno kontrolisati. Štitna žlezda luči dva glavna hormona – trijodtironin T3 i tiroksin T4, a problem nastaje zbog njihove premale ili prevelike proizvodnje. U oba slučaja dolazi do brojnih poremećaja u organizmu.

15. Pregled dermatologa i dermatoskopija svih mladeža po telu za 1490 din!  Stara cena: 6000 din  Cena: 1490din

Dermatološki pregled je vrsta specijalističkog pregleda koji obuhvata pregled kože i sluzokože celog tela. Pregled je bezbolan, i ne zahteva pripremu pacijenta.  Dermatoskopija je neinvazivna dijagnostička metoda za identifikaciju brojnih kožnih promena. Zahvaljujući uvećanoj slici kože i polarizovanom izvoru svetlosti, ona omogućava uočavanje detalja koji nisu vidljivi golim okom a koji su ključni za razlikovanje pigmentnih i nepigmentnih promena, praćenja mladeža i rano dijagnostikovanje melanoma.

16. Top paket za žene! (ginekološki pregled, kolposkopija, PAPA, VS, ginekološki ultrazvuk, cervikalni i vaginalni bris na antibiogram i palpatorni preg dojki)  Stara cena: 11700 din  Cena: 3090din

Ginekološki pregled je skup dijagnostičkih procedura pomoću kojih se utvrđuje zdravlje ženskog genitalnog trakta počev od 16-te godine života (tj. posle prvih seksualnih odnosa) do 70-te godine i kasnije po potrebi. Na osnovu dobijenih podataka donosi se zaključak o trenutnom zdravstvenom stanju genitalnog trakta žene, ali je pregled kompletno završen tek po dobijanju rezultata papanikolau brisa i brisa vaginalnog sekreta. Ginekološki ultrazvuk je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda odnosno ultrazvučni pregled ženskih reproduktivnih organa, materice i jajnika. Ginekološki ultrazvuk je neophodno izvršiti jednom godišnje u okviru redovnih ginekoloških pregleda, tj. kod žena koje nemaju nikakve tegobe.

17. Arteriografija: Neinvanzivno digitalno snimanje krvnih sudova, arterija i vena!  Stara cena: 6500 din  Cena: 2990din

Nauka je napredovala, te je sada omogućen kompjuterski pregled arteriografom. Tokom samo jednog pregleda, koji traje 15 minuta, dobijate kompletnu sliku o stanju Vaših krvnih sudova, kao i procenu rizika. Na osnovu dobijenog nalaza, lekar specijalista će Vam odrediti terapiju i/ili dati preporuke kako bi se otklonio eventualni rizik. Arteriografija je potpuno bezbolna, pouzdana i svima dostupna dijagnostička metoda.

18. Pregled ortopeda i ultrazvuk po izboru (ultrazvuk ramena, ultrazvuk kolena, ultrazvuk skočnih zglobova)  Stara cena: 6200 din  Cena: 2490din

Današnji način života može se okarkterisati kao nezdrav u većini aspekata, a naročito što se tiče položaja tela u kome provodimo veći deo dana (nad knjigom ili računarom), ili pak na nogama, kao i nedovoljnog kretanja i fizičke aktivnosti. Zato se bolovi i ukočenost u mišićima ili zglobovima javljaju izuzetno često – da biste ih predupredili ili ih se rešili potrebno je s vremena na vreme uraditi kompletan pregled ortopeda, a mi vam pružamo priliku da to učinite po sniženim cenama u „Gracia Medika“. Ultrazvukom se mogu videti zlogobovi i meka tkiva. Ovaj vid dijagnostike najčeće se koristi kod povrede mekih tkiva ili zglobova, kao i kod upala i bola u zglobu ili u tkivu nepoznatog uzroka. Ultrazvuk zgloba se takođe koristi u slučajevima kada u zglob treba dati, pomoću injekcije, određenu terapiju (intraartikularno), ili punktirati zglob da bi se izvadila „voda“ iz zgloba.

19. Pregled lekara opšte prakse, EKG, laboratorija (KKS, SE, glukoza, holesterol, HDL, LDL, trigliceridi, urea, kreatinin, ALT, AST, gvožđe, urin sa sedimentom) za 1490 din!  Stara cena: 5250 din  Cena: 1490din

Prekontrolišite svoje zdravlje pre nego što Vas nešto zaboli. Tada već može biti kasno. Bolest može da se spreči ili da se izleči ako se otkrije na vreme. Zato je Gracia Medika tu kada Vam je potreban detaljan pregled, lečenje ili savet, ali i da Vas podseti i pozove na redovne preventivne preglede i kada niste bolesni. Vodite računa o svom zdravlju kako bi Vas ono dobro služilo dug period vremena, i ne zanemarujte ni najmanje simptome koji Vam pričinjavaju nelagodnost. Najbolji način da dobijete opštu sliku Vašeg zdravstvenog stanja i time utvrdite parametre koji mogu da budu od izuzetne važnosti za pravilno funkcionisanje vašeg organizma jeste detaljan klinički pregled lekara opšte prakse.

20. Profesorski reumatološki pregled ili pregled neurologa ili neuropsihijatra za 1990 din umesto 5000 din!  Stara cena: 5000 din  Cena: 1990din

Reumatske bolesti se pojavljuju u sve većem broju. Ove bolesti najteže pogađaju ljude u zreloj životnoj dobi, ali nisu retke i kod dece. Progresivne u svom toku, vremenom prouzrokuju sve veća oštećenja organa za kretanje. Mogu dovesti do invalidnosti, te bitno utiču na radnu sposobnost, kao i na kvalitet života. Uzrok i mehanizam nastanka reumatskih bolesti uglavnom nije poznat, a jedinstvena klasifikacija reumatskih bolesti ne postoji. Neurologija je grana medicine koja se prevashodno bavi ispitivanjem i lečenjem bolesti nervnog sistema, tj. mozga, kičmene mozdine, perifernih nerava i mišića. Pri tome „rasvetljava“ osnovu, uzrok sledećih tegoba: glavobolja i drugih bolova, vrtoglavica, kriza svesti, utrnulosti, grčeva, slabosti, premora, smetnji govora, zaboravnosti…

21. Pregled urologa sa ultrazvukom prostate, mokraćne bešike i testisa  Stara cena: 12600 din  Cena: 2990din

Ultrazvučnim pregledom prostate dobija se slika prostate koju nazivamo sonogram prostate, kojom se jasno uočava veličina, struktura (homogenost, ujednačenost ili nehomogenost neujednačenost) građe prostate, zatim postojanje čvora ili ciste u prostati, postojanje kalcifikata (ovapnjenja ) u prostati ili nekih drugih abnormalnosti strukture i građe prostate. Ultrazvučnim pregledom osim izgleda, strukture i veličine prostate, gledaju se i mokraćni mjehur i bubrezi. Naime kod raka prostate osim prisutnog tumora prostata može biti i uvećana i stoga dovodi do ometanja mokrenja, zatim stvaranja “ostatnog urina”, (nepotpunog pražnjenja mokraćnog mjehura).

22. Kućna poseta – popust od 50% uz vaučer od 200 din!  Stara cena: 400 din  Cena: 200din

23. Premijum paket za žene: Pregled ginekologa, ginekološki ultrazvuk, kolposkopija, PAPA, VS, uroplazma,mikoplazma,klamidija, ultrazvuk dojki!  Stara cena: 17000 din  Cena: 3990din

Ginekološki ultrazvuk je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda odnosno ultrazvučni pregled ženskih reproduktivnih organa, materice i jajnika. Ginekološki ultrazvuk je neophodno izvršiti jednom godišnje u okviru redovnih ginekoloških pregleda, tj. kod žena koje nemaju nikakve tegobe. Ultrazvuk dojki je izuzetno važan pregled koji treba raditi barem jedanput godišnje jer je broj novo otkrivenih tumora dojke svake godine sve veći. Ultrazvuk dojki je efikasan, neškodljiv, bezbolan, te se preporučuje od početka reproduktivnog perioda života. Ultrazvuk dojki sa velikom verovatnoćom diferencira maligne od benignih promena.

24. Skidanje promena na koži, visećih bradavica, keratoza do 10 promena za samo 1500 din!  Stara cena: 5000 din  Cena: 1500din

Viseće bradavice, najčešće se javljaju kao bradavice po vratu, u predelu pazuha, na gornjem delu trupa i očnim kapcima. Mogu biti pečurkastog ili kupastog oblika, veličine od 1 do 3 mm, boje normalne kože do tamno braon. Pacijenti ih često mešaju sa mladežima, bradavicama ili keratozama. Keratoze su relativno česte žućkasto braonkaste promene po koži, hrapave na dodir, koje se javljaju u srednjoj i starijoj životnoj dobi. Poželjno je otklanjati keratoze dok su manje jer imaju tendenciju širenja i formiranja keratotičnih plakova (pločaste naslage) koji mogu dostizati veličinu i 20-30mm u prečniku.

25. Extra paket za žene: Ginekološki pregled, ginekološki ultrazvuk, kolposkopija, papa, vs, laboratorija, ultrazvuk štitne, ultrazvuk male karlice, ultrazvuk abdomena!  Stara cena: 22330 din  Cena: 3590din

Ultrazvučni pregled može da pokaže da li se štitnjača možda uvećala ili na njoj ima izraslina u vidu čvorića. Pojačano ili smanjeno lučenje hormona štitaste žlezde odražava se na rad srca, metabolizam, nervni sistem, a kod žena i na reproduktivnu sposobnost. Namirnice bogate jodom umanjuju rizik, dok ga stres povećava. Budući da do poremećaja u radu štitaste žlezde mnogo češće dolazi kod žena, one bi trebalo da budu znatno opreznije i da češće idu na kontrole. To je naročito važno zbog činjenice da hipotireoza može negativno da se odrazi na menstrualni ciklus, plodnost i zdravlje bebe jer su tiroidni hormoni majke neophodni za pravilan razvoj ploda u prva tri meseca.

26. Tri ultrazvuka: Ultrazvuk abdomena, ultrazvuk štitne, male karlice ili prostate!  Stara cena: 9600 din  Cena: 1790din

Ultrazvučni preglde može da pokaže da li se štitna žlezda možda uvećala ili na njoj ima izraslina u vidu čvorića. Pojačano ili smanjeno lučenje hormona štitaste žlezde odražava se na rad srca, metabolizam, nervni sistem, a kod žena i na reproduktivnu sposobnost. Namirnice bogate jodom umanjuju rizik, dok ga stres povećava. Budući da do poremećaja u radu štitaste žlezde mnogo češće dolazi kod žena, one bi trebalo da budu znatno opreznije i da češće idu na kontrole. To je naročito važno zbog činjenice da hipotireoza može negativno da se odrazi na menstrualni ciklus, plodnost i zdravlje bebe jer su tiroidni hormoni majke neophodni za pravilan razvoj ploda u prva tri meseca. Ultrazvučni pregled abdomena i male karlice je bezbolni, neinvazivni pregled jetre, žučne kese, žučnih puteva, pankreasa, oba bubrega, nadbubrega, slezine, mokraćne bešike, prostate kod muškaraca, limfnih žlezdi, trbušne tećnosti, velikih krvnih sudova trbuha i trbušne šupljine. Ultrazvučni pregled abdomena omogućava da vidimo kako izgledaju organi trbušne duplje, da izmerimo kolika je njihova veličina, procenimo kakva je njihova gradja i struktura, da li u organima trbuha ima eventualnog patološkog sadržaja.

27. Ginekološki ultrazvuk i ultrazvuk dojki za 2090 din!  Stara cena: 7200 din  Cena: 2090din

Ultrazvuk dojki je izuzetno važan pregled koji treba raditi barem jedanput godišnje jer je broj novo otkrivenih tumora dojke svake godine sve veći. Ultrazvuk dojki je efikasan, neškodljiv, bezbolan, te se preporučuje od početka reproduktivnog perioda života. Ultrazvuk dojki sa velikom verovatnoćom diferencira maligne od benignih promena. Ginekološki ultrazvuk je bezbolna i neinvazivna dijagnostička metoda odnosno ultrazvučni pregled ženskih reproduktivnih organa, materice i jajnika. Ginekološki ultrazvuk je neophodno izvršiti jednom godišnje u okviru redovnih ginekoloških pregleda.

28. Alergološki testovi sa standardnim inhalacionim i nutritivnim alergenima  Stara cena: 15000 din  Cena: 4490din

Alergija predstavlja promenjeno, preosetljivo stanje imunog sistema pojedinih osoba, na materije iz našeg okruženja. Osnovna uloga imunog sistema je da odbrani telo od svega što je potencijalno štetno i strano, bilo da je poreklom iz unutrašnje ili spoljašnje sredine. Na taj način se kod zdravih osoba stvara imunitet (otpornost ka ovim činiocima). Alergijа može biti nаslednа (ektopijskа), kod osobа sа urođenom sklonošću dа nа аlergene, sа kojimа se svаkodnevno sreću u životu i stečenа, kojа kod pojedinih osobа može nаstаti tokom životа, nаkon dugotrаjnog kontаktа sа svаkodnevnim ili novim vrstаmа аntigenа.

Pravila i uslovi korišćenja vaučera