Kavitacija i ultrazvučna kavitacija

kavitacija-sisko-1Ultrazvučna kavitacija masnih ćelija je metoda parcijalnog uklanjanja masnih naslaga i celulita ultrazvukom. To je neinvazivna i bezbolna terapija koja omogućava brzo, sigurno i efikasno preoblikovanje tela. Razbijanje masnih naslaga u potkožnom tkivu direktno rezultuje smanjenjem obima tretiranog dela tela. Važno je napomenuti da se kavitacijom uništavaju lokalizovane masne naslage i da to nikako nije metoda za rešavanje problema preterane gojaznosti.

Kavitacija je pojam poznat u mehanici, a zasnovan je na fenomenu brze promene agregatnih stanja fluida. Naziv kavitacija potiče od latinskog cavitas ili šupljina. Pod pojmom akustične kavitacije podrazumeva se formiranje, rast i kolaps mehurića pare nastalih kao posledica interakcije elektromagnetnih talasa sa neelastičnim medijumom kroz koji prolazi.

 

POPUSTI

Ovde možete pogledati sve ponude iz lepote sa popustom ( popusti do 90 % )

– http://www.extrapopusti.rs/ponude/beograd/lepota

Ovde možete pogledati ponudu za kavitaciju sa popustom od 77% popusti kavitacija

  http://www.extrapopusti.rs/ponude/beograd/lepota/sauriege/najefikasniji-tretmani-mrsavljenja-u-jednom-paketu

 http://www.extrapopusti.rs/ponude/beograd/lepota/sauriege/paket-od-pet-multipolarnih-kavitacija-ili-pet-rtl-tretmana-regija-po-izboru

 http://www.extrapopusti.rs/ponude/beograd/lepota/delight-studio/3-ultrazvucne-kavitacije-zatezanje-koze-limfna-drenaza-ili-3-tretmana-uz-uklanjanja-celulita-zatezanje-koze-limfna-drenaza

– http://www.extrapopusti.rs/ponude/beograd/lepota/delight-studio/980-dinara-za-epilaciju-intimne-regije-ili-multipolarnu-kavitaciju-ili-rtl-butina-i-gluteusa-50-popusta-na-sve-regije-trajne-epilacije

Ultrazvuk je zvuk čija je frekvenca iznad gornje granice čujnosti za normalno ljudsko uho, a koja iznosi 20 kHz i više. U medicini se koristi ultrazvuk jačine od 2 do 18 MHz-a. Eksperimenti kao i kliničko iskustvo nisu dokazali da ultrazvuk pri optimalnom korišćenju izaziva oštećenja tkiva. Komitet Svetske Zdravstvene Organizacije je na osnovu dugogodišnjih ispitivanja i istraživanja dozvolio primenu ultrazvuka u medicinske svrhe. Ova metoda je bezbedna i može se upotrebljavati u pravilnim dijagnostičkim i terapijskim indikacijama. Štetno dejstvo ultrazvuka koji se na ovaj način upotrebljava nije dokazano. To važi i za metode ultrazvučne kavitacije u kojima se koristi niskofrekventni ultrazvuk. Sonda aparata za kavitaciju emituje talase na frekvenci od 28 – 32 kHz, što znači da je energija ovog elektromagnetnog zračenja značajno manja čak i od energije medicinskog ultrazvuka.

Kombinovanje kavitacije s vakuumom nudi brojne prednosti. Vakuum stvara kožni nabor koji se utisne u aplikator što znatno povećava selektivnost i efikasnost terapije. Ultrazvuk deluje samo u kožnom naboru, a pritisak na tkivo je nadgledan i konstantan. Takođe, kombinacija kavitacije ili vakuumske kavitacije sa limfnom drenažom je jedan od preduslova za efikasan učinak.

Veoma uspesna i bezbedna metoda u borbi protiv lokalizovanih masnih naslaga i celulita koja je sa razlogom veliki hit u svetu kao i kod nas. Aktivnost koja se ovim aparatom vrsi na ljudski organizam moze se definisati kao lipoliza putem lokalne ultrazvučne kavitacije.

Vazno je napomenuti da deo razgradjene masnoće putuje kroz organizam u obliku lipoproteina i mora da bude potrosen aerobnom fizičkom aktivnosću ,u suprotnom , opet će se nagomilati na drugim delovima tela. Energija ultrazvučnog kavitacionog talasa se tokom tretmana koncentrise na tačno odredjenu dubinu u tkivu i selektivno tretira samo masne ćelije tako da okolno tkivo , nervi , kosti , misići, krvni sudovi… ostaju netaknuti.

Kada se primenjuje kavitacija?

Estetski tretman sa ultrazvukom posebno je namenjen:

  • preoblikovanju lokalizovane masnoće(stomak, kolena, bokovi, zadnjica,ruke)
  • smanjenju naslaga celulita
  • reaktivaciji lokalne cirkulacije i ishrane kože
  • poboljšanju kvaliteta kože i vezivnog potkožnog tkiva.

Metoda kavitacije koristi ultrazvučne telase odredjene frekvencije, fokusirane kroz kožu na tačno odredjenu dubinu, ciljajući masne ćelije u potkožnom tkivu. Tako usmerena energija talasa deluje isključivo na masne ćelije, gde dolazi do pucanja membrane i izlivanja masnoće u medjućelijski prostor. Odatle se putem prirodnih procesa uz pomoć prisutnih enzima masnoća razgradjuje na glicerol i više masne kiseline i limfnim sistemom eliminiše iz organizma. Glicerol odlazi u venski krvotok , a više masne kiseline u jetru, gde se metabolizuju kao i masnoća koju unosimo putem hrane. Deo razgradjene masnoće se može sagoreti kroz fizičku aktivnost. Zbog svega toga, preporuka je da se posle tretmana kavitacije uradi limfna drenaža, potrebno je piti barem 2l vode, korigovati ishranu i pojačati fizičku aktivnost.

Bitno je istaći da napredna tehnologija ultrazvučne kavitacije selektivno razbija potkožne masne ćelije, dok koža, krvni sudovi, nervi, mišići ostaju netaknuti. Tajna je u tačno odredjenoj frekvenciji ultrazvuka na koji reaguju isključivo masne ćelije. Nakon, i u toku tretmana nema bolova, neprijatnosti te se klijent može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kavitacija je prava metoda za Vas ako pripadate grupi ZDRAVIH žena i muškaraca, svih godina, prosečne telesne težine, koji ne mogu da se oslobode izvesnih upornih naslaga, a uprkos dijetama ili vežbanju, a ne želete da se podvrgnete rizicima, troškovima i oporavku kod hirurške liposukcije. Idealni kandidati su osobe sa BMI (body mass index) od 19 do 30.

Tokom Vaše individualne konsultacije, lične i diskretne, možete saznati više o metodi Kavitacije, a takođe i koje su još dopunske terapije prikladne da postignete željeno reoblikovanje tela, zatezanje kože ili smanjenje oticanja nogu, npr., a takođe i za podmlađivanje lica

Liposukcija i kavitacija (lipoliza) se bore protiv lokalizovanih masnih ćelija, a ne protiv preterane gojaznosti. Takođe, ne rade se trudnice, osobe sa dijabetesom, bubrežnim obolenjima, tumorima i sl.

Sa ovim tretmanom je moguće potpuno bezbolno, posle samo oko 60 min izgubiti nekoliko stotina grama masnih ćelija ZAUVEK, a to se vidi po momentalnom smanjenju obima od oko 2-5 cm na mestima gde postoje naslage sala ili masni celulit. „Glava” aparata po koži klizi preko nanetog kontaktnog gela, uz blago zujanje koje asocira na delotvornost, a osećaj toplote i relaksacije su jedine prateće „pojave”.

Koliko tretmana je potrebno?

U zavisnosti od nagomilanih količina masnih naslaga, broj tretmana se kreće od 2-8 u jednom ciklusu. Jedna zona se tretira jednom nedeljno i posle svakog tretmana je neophodno uraditi 2-3 limfne drenaže. Pored toga, preporuka je da se kombinuju sa aerobnim treninzima (u našem studiju praktikujemo rad na POWER PLATE aparatima + kardio vežbe) jer postoji mogućnost vezivanja već oslobođenog sadržaja u okolno postojeće masno tkivo ako organizam ne potroši ponuđeno kroz utrošak energije.

Ne preporučuje se u sledećim slučajevima:

  • Trudnoća
  • Pace Maker
  • Oboljenja jetre
  • Hipelipidemija
  • Dijabetes
  • Ciste i tumori