Opis ponude
- Test na prisustvo Helicobacter pylori u stolici
- Test na okultno (nevidljivo) krvarenje u stolici
- Kupon se može koristiti na tri lokacije u gradu
- INEP Institut za primenu nuklearne energije
Kupon možete iskoristiti na jednoj od tri lokacije:
- Banatska 31b,Zemun. Radno vreme: ponedeljak – petak od 07:30 do 15:30h, subota od 7:30 do 15:30h. Telefon: 011/ 2610 126, 011/2193 194, 062/210 095
- Svetozara Markovića 44, Beograd. Radno vreme: ponedeljak-petak 08:00 do 16:00,subotom od 07:30 do 15:30 (na ovom punktu se subotom ne uzimaju brisevi) Telefon: 011/3622 294
- Vojvođanska 146, Surčin. Radno vreme: ponedeljak- petak od 07:30 do 15:30., subotom ne rade, Telefon: 011/844 37 97
- Nije potrebna najava, doći u jutarnjim časovima
Helicobacter pylori test:
Ovim je testom moguće utvrditi prisustvo Helicobacter pylori u stolici. Za razliku od testova na istu bakteriju koji se rade iz krvi i gde se utvrdjuje prisustvo antitela na ovu bakteriju, mi utvrdjujemo prisustvo same bakterije. Test ima veliku dijagnostičku specifičnost i koristi se sve više. Helicobacter pylori je bakterija koja dobro opstaje u kiseloj želudačnoj sredini i izaziva različite smetnje koje su individualnog karaktera. Najčešće su: nadutost, brza probava posle jela, gorusica, bolovi, neredovna stolica itd.Podaci do čega duža infekcija ovom bakterijom može dovesti su različiti. Pored akutnog i hroničnog gastririsa, tu je i čir želudca i dvanaestopalačnog creva najčešće.Dodjite i proverite, potreban je samo mali uzorak stolice donet u maloj namenskoj posudi koja se kupuje u apoteci i rezultat imate istog dana . Rezultat se izdaje kao pozitivan ili negativan.
Test na okultno (nevidljivo) krvarenje u stolici:
Rak debelog creva po učestalosti spada medju prva tri maligna oboljenja u Srbiji. U ranom stadijumu procenat izlečenja je iznad 90%, dok u metastatskoj fazi bolesti ne prelazi 5%. Od raka debelog creva može da oboli svako, ali se on najčešće javlja kod ljudi starijih od 50 godina. Nije u potpunosti utvrdjeno zašto rak nastaje, ali se uobičajeno kao najčešći faktori rizika navode nasledni uticaji, način ishrane (ishrana bogata crvenim mesom i životinjskim mastima), gojaznost, dijabetes i nezdrav stil života (životne navike, kao što su pušenje, konzumacija alkohola, slaba fizička aktivnost).
Detalji o firmi