Sombre ombre balayage senčenje kose

 

ombre-hairOmbre je nijansiranje kose sa postepenom ali vidljivom razlikom boje od tamnog korena ka svetlim krajevima. Nastao je u Holivudu kada su glumice između snimanja dva filma, zbog promene imiđa, puštale svoju prirodnu boju kose. Frizeri su se tada dosetili da kosu između izrastka i krajeva iznijansiraju da ne bi izgledala neuredno. Ombre se ne odnosi samo na prirodnu boju kose gde su krajevi posvetljeni ili na braon nijanse. Na smeđoj kosi možete imati ombre kesten, crvenkaste ili bakarne nijanse.

Odavno neka tehnika farbanja kose nije imala popularnost kao što je imao OMBRE! Međutim, njegovo vreme je definitivno prošlo, pripadnice lepšeg pola su ga se zasitile i sada ga sve ređe viđamo u svetu poznatih, ali i na ulicama naših gradova. Umesto njega svojih 5 minuta dobila je varijacija na temu ombrea – Sombre!

POPUSTI

Popusti do 90 za lepotu mžete ih pogledati na linku

– http://www.extrapopusti.rs/ponude/beograd/lepota

Pogledajte ponude sa velikim popustom za sombre, ombre, balayage senčenje kose:

– http://www.extrapopusti.rs/ponude/beograd/lepota/astradas/sombre-ombre-balayage-sencenje-sisanje-i-feniranje-sa-extra-popustom-uz-vaucer-od-150-din

– http://www.extrapopusti.rs/ponude/beograd/lepota/megga-beauty/690-dinara-za-pramenove-do-3-boje-ombre-ili-balayage-tehnikom-feniranje-i-keratinsko-pakovanje-u-salonu-megga-beauty

 

Sombre je suptilnija varijanta ombre. Dok se kod ombrea farba ceo donji deo kose sa osenčavanjem ka temenu, kod sombrea se izvlače samo pramenovi.  Dakle ne farba se svaki pramen kose, već se radi šatiranje krajeva kose. Kosa tako izgleda daleko prirodnije i dobija pravi utisak osunčanosti. Svetliji pramenovi se ne postavljaju jednako, već se akcenat daje pramenovima oko lica i pravi se polukružna linija ka sredini i zadnjem delu kose. Već nekoliko godina unazad najzastupljeniji modni trend u farbanju kose je ombre. Međutim, ove godine on je dobio konkurenciju sa sličnim imenom, a i sličnim postupkom izrade. Sudeći po fotografijama sa crvenih tepiha i modnih blogova − u trendu je sombre!

Jessica-Alba_glamour_2jul14_rex_960x1440Za razliku od upadljivog, agresivnijeg ombre-a, sombre je nežniji, suptilniji i konzervativniji, po čemu je i dobio ime (Sombre – Soft Ombre). Tehnika farbanja je vrlo slična, s tim što sombre podrazumeva malo komplikovaniju metodu − izvlačenje svetlijih pramenova na donjem delu kose, koji se šire ka temenu i postaju tamniji, a prelaz iz tamne u svetliju nijansu je mekši. Kod ombre tehnike prelaz između nijansi je uočljiviji, nakon farbanja kosa izgleda kao da je potopljena u farbu. Svetlijih pramenova kod sombrea ima više, posebno oko lica, kako bi se ono istaklo. Sombre je i manje zahtevna frizura za održavanje. Izgledaće lepo na bilo kojoj dužini kose, kao i na ravnoj i talasastoj kosi. Podignuta kosa farbana sombre tehnikom je jako neobična i zanimljiva i sigurno će biti primećena uvek.

Sombre efekat postiže se izvlačenjem pramenova na isti način kao ombre, samo što je prelaz između svetle i tamne boje „mekši“, suptilniji. Sombre zapravo podrazumeva svetle pramenove na donjem delu kose, koji se šire prema temenu. Boja pramenova je najsvetlija na krajevima kose, dok je deo prema temenu nešto tamnije nijanse. Frizerke naglašavaju da su sombre pramenovi pogodni i za plavu kosu, što baš i nije bio slučaj sa ombre frizurom, koja je zahtevala da kosa na temenu bude tamna.

2ead96409b2baf27674edad4cec08ec7Balejaž (balayage) tehnika farbanja kose je već neko vreme tu na beauty sceni, ali izgleda da se u poslednjih nekoliko sezona ponovo vraća na velika vrata i kako u profesionalnim frizerskim salonima navode jako je popularan i sve više tražen način bojenja kose. Balajaž tehnika za cilj ima postizanje prirodnog izgleda osunčane kose – slično onome koji smo imali kao deca nakon celog leta provedenog u igri na suncu. Kosa je posvetljena uglavnom u površinskim delovima, prelaz sa izrastka na svetlije pramenove je diskretan i gotovo neprimetan tako da sve dodatno izgleda prirodnije.

Balajaž tehnika podrazumeva bojenja kose prilikom kog se pramenovi prave ravnomernim potezima od korena kose do vrha pramena. Cilj je da prelaz između prirodne boje kose i boje pramenova izgleda što prirodnije. Osnovna prednost ove tehnike je potpuno prirodan izgled. Lak je za održavanje, kako raste kosa i dalje izgleda predivno, sa suptilnim prelazom između izrastka i obojene kose – nema očigledne linije kao kod ombre tehnike. Kada je nega u pitanju ista je kao i kod svake obojene kose.

Želeli biste da izgledate kao da ste se upravo vratili sa mora, ili nekog egzotičnog putovanja gde nije bilo mesta za prozaičnost i svakodnevne brige. Želeli biste da vaša kosa odiše svežinom, da je napolju sunčano i toplo, ili da makar ne morate da nosite kapu, šal i rukavice. Trendovi dolaze i prolaze ali vama je potrebna novina koja će uneti svežinu u vaš život. Vama je potrebna nova frizura, i nova boja – možda „balayage“? Ova tehnika je pogodna za svetle i tamne kose, tako da ne postoje ograničenja po pitanju onih koji je mogu nositi.

Klasičan ombre proširio se neverovatnom brzinom u svetu frizura i uopšte među ženama. Ovaj nesvakidašnji način farbanja kose praktikuje veliki broj devojaka i jedna je od osnovnih tehnika koju frizeri koriste. Poslednjih godina apsolutnu dominaciju na polju farbanja kose imala je ombre metoda i njene varijacije. Manje i više oštri prelazi smenjivali su se u vrhu najtraženijih opcija, a onda je po frizerskim salonima počela da se čuje reč balajaž, a zatim i flambojaž.

Ombre je za devojke koje žele postepeni prelaz iz tamne u veoma svetlu nijansu. Međutim, rezultat je najčešće veliki i nagli kontrast. Sombre bi se mogao nazvati „mekši ombre“. Preciznije, tehnika farbanja je ista, tapiranjem se uklanja kosa koju ne želimo da ofarbamo, ali su tonovi podloge i novih nijansi bliži, pa je rezultat nešto prirodniji izgled. Balajaž frizeru dopušta najveću umetničku slobodu. Idealan je za devojke koje žele kontrast, ali ne toliko udaljen od korena dlake.

Balejaž ili sunce u kosi, specijalnom tehnikom rađeni pramenovi, malo svjetliji od vaše kose – efekat je prirodna,suncem okupana kosa,kao da ste se upravo vratili sa plaže. Sam naziv potiče od francuske reči Balay (zamahnuti, u ovom slučaju nanošenje boje slobodnim stilom). Prelaz između pramenova je totalno prirodan, a efekat je podjednako dobar, bez obzira da li nosite lokne ili ravnu kosu.