Ultrazvuk popusti

Ultrazvučni pregledi 

Tri ultrazvuka: Ultrazvuk abdomena, ultrazvuk štitne, donjeg dela stomaka-mokraćne bešike ili prostate!  1990 

Ginekološki UZ ili UZ obe dojke za 790 din

Ultrazvučni pregled po izboru: Ultrazvuk abdomena, ultrazvuk štitne, ultrazvuk donjeg dela stomaka-mokraćne bešike, ultrazvuk prostate! 700 din.

Ultrazvuk srca sa dijagnostikom i preporukom terapije  1100 din.

Ostale ponude ultrazvuka na popustu možete pogledati ovde

Ultrazvučni preglde može da pokaže da li se štitna žlezda možda uvećala ili na njoj ima izraslina u vidu čvorića. Pojačano ili smanjeno lučenje hormona štitaste žlezde odražava se na rad srca, metabolizam, nervni sistem, a kod žena i na reproduktivnu sposobnost.

Namirnice bogate jodom umanjuju rizik, dok ga stres povećava. Budući da do poremećaja u radu štitaste žlezde mnogo češće dolazi kod žena, one bi trebalo da budu znatno opreznije i da češće idu na kontrole.

To je naročito važno zbog činjenice da hipotireoza može negativno da se odrazi na menstrualni ciklus, plodnost i zdravlje bebe jer su tiroidni hormoni majke neophodni za pravilan razvoj ploda u prva tri meseca.

Ultrazvučni pregled abdomena i male karlice je bezbolni, neinvazivni pregled jetre, žučne kese, žučnih puteva, pankreasa, oba bubrega, nadbubrega, slezine, mokraćne bešike, prostate kod muškaraca, limfnih žlezdi, trbušne tećnosti, velikih krvnih sudova trbuha i trbušne šupljine. Ultrazvučni pregled abdomena omogućava da vidimo kako izgledaju organi trbušne duplje, da izmerimo kolika je njihova veličina, procenimo kakva je njihova gradja i struktura, da li u organima trbuha ima eventualnog patološkog sadržaja.