Liposukcija ultrazvučna liposukcija laserska liposukcija

ULTRAZVUČNA LIPOSUKCIJA

RackMultipart20130207-12684-12o16s4Veoma uspešna i sigurna metoda u borbi protiv lokalizovanih masnih naslaga, koja je se razlogom veliki hit u svetu, kao i kod nas. Pruža fantastične rezultate sa minimumom napora, za izuzetno kratko vreme i to sa željenih i kritičnih tačaka, kao sto su kolena, butine, jahaće pantalone, stomak, kao i celokupan obim tretirane regije. Tretmani su potpuno bezbolni, čak i prijatni, a efekti koje garantuje su zamena za hiruršku liposukciju, jer se po samo jednom tretmanu gubi od 2 do 4 cm u obimu. Ultrazvučna liposukcija se sastoji od kombinacije tri metode: kavitacije, vacuum terapije i radiotalasnog liftinga tkiva.

Neposredno posle tretmana popiti 1,5l vode, radi lakšeg odstranjivanja masnoće. Piti zeleni čaj, kao i neke od čajeva koji su prirodni diuretici – pomažu izbacivanje tečnosti, npr. čaj od breze, peršuna, kapi artičoke i dr. U periodu izmeđi dva tretmana neophodno je pojačati fizičku aktivnost kako bi sagoreli lipoproteine i time ih sprečili da se ponovo natalože. Međutim, za klijente koji nisu ljubitelji fitness centara i teretana, primenjujemo EMS- elektromišićnu stimulaciju tela, koja se zasniva na stimulaciji mišića strujom, na odgovarajućoj frekvenciji. Mišićne kontrakcije dovode do pražnjenja krvnih i limfnih sudova i omogućavaju izbacivanje tečnosti nagomilane u medjućelijskim prostorima. Ova metoda omogućava redukciju masnog tkiva, toniziranje mišića i kože, a takođe značajno ubrzava izbacivanje toksina i nagomilane tečnosti iz organizma.

POPUSTI

3116_2676Ovde možete pogledati ponude iz lepote sa popustom ( popusti do 90 % )

– http://www.extrapopusti.rs/ponude/beograd/lepota

 

Za koga je ultrazvučna liposukcija?

Ultrazvučna liposukcija je prava metoda za Vas ako pripadate grupi ZDRAVIH žena i muškaraca, svih godina, prosečne telesne težine, koji ne mogu da se oslobode izvesnih upornih naslaga, a uprkos dijetama ili vežbanju, a ne želete da se podvrgnete rizicima, troškovima i oporavku kod hirurške liposukcije. Idealni kandidati su osobe sa BMI (body mass index) od 19 do 30. Pre tretmana potrebno je uraditi laboratorijske analize lipidnog statusa kako bi se proverio nivo holesterola i triglicerida.

Za koga nije ultrazvučna liposukcija?

Liposukcija i kavitacija (lipoliza) se bore protiv lokalizovanih masnih ćelija, a ne protiv preterane gojaznosti. Takođe je kontraindikovana I kod osoba sa: teškim kardiovaskularnim oboljenjima, oboljenjima jetre,  Pace-makerom, trombozom, dijabetičari, bubrežni bolesnici, osobe sa transplantiranim organima, osobe sa ugrađenim metalnim implantima, osobe sa tumorom, trudnica i sl.

LIPOSUKCIJA

13liposukcija2

Liposukcija nije zamena za dijetu ili fizičku aktivnost, već se primenjuje u slučajevima kada lokalizovane masne naslage nije moguće eliminisati na drugi način. Dakle, indikacija za operaciju nije mršavljenje i gubitak kilograma, već remodeliranje tela. Indikovana je za sve osobe koje su u pristojnoj fizičkoj formi, čija koža je zadržala elasticitet, a sa druge strane imaju lokalizovane masne naslage koje ne mogu redukovati niti fizičkim vežbanjem, niti dijetama. Što se tiče godina pacijenta – ne postoji starosna granica. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 god. tj .dok nije završen rast i razvoj.

U jednom aktu može da se aspirira i više litara masti, mada su prijavljeni i slučajevi  od preko 10 litara. Željeni rezultat  na datoj regiji, generalno se postiže u jednom aktu. Mogu se istovremeno raditi više regija što opet zavisi od lokalnog nalaza. Liposukcija smanjuje i obim u centimetrima. Ako je potrebno ponavljati interveciju radi dobijanja željenog rezultata, ili je raditi na drugoj regiji tela treba da prođe period potpunog oporavka, te se savetuje nakon par meseci. Generalno ne dolazi do recidiva nakon hirurške intervencije jer se operacijom kvantitavno odstranjuje masno tkivo.

Liposukcija je jedan od najpoznatijih zahvata estetske hirurgije. Ovaj tretman podrazumeva sukciju odnosno, isisavanje masnog tkiva i naslaga sa određenih delova tela kako bi se ono preoblikovalo i dovelo do željenog oblika. U savremenom društvu vitka linija postaje veoma popularna, ukoliko ne i opsesija. Mnogi su u mogućnosti da putem dijete i vežbanja steknu takvu liniju. Međutim ima mnogo pacijenata kod kojih to jednostavno nije dovoljno. Takvi pacijenti (i žene i miškarci) predstavljaju potencijalne kandidate za liposukciju. Po statistici mnogih udruženja za plastičnu i estetsku hirurgiju jedna od najpopularnijih estetskih operacija je liposukcija. Važno je napomenuti da se liposukcija ne koristi za uklanjanje ukupnog viška telesne težine, već je njena indikacija oblikovanje tela.

Liposukcija je naročito dobra za pacijente koji imaju relativno normalnu težinu ali imaju izraženu količinu masnog tkiva u predelu stomaka, butina ili nekog drugog dela tela, tako da izgledaju disproporcijalno. Ovi lokalizovani depoziti masti ponekad mogu biti nasledna osobina i ne mogu se odkloniti dijetom ili vežbanjem. Liposukcija je često jedini način da se oni eliminišu. Liposukcija može da se uradi u bolničkim ili u ambulantnim uslovima. Pre operacije se dobija premedikacija. Vi i vaš plastični hirurg ćete odlučiti o vrsti anestezije koja će biti korišćena. U toku operacije se kontroliše rad vašega srca, krvni pritisak, puls i količina kiseonika u vašoj krvi. Nakon završetka operacije biće i dalje praćen vaš monitoring. Nakon nekoliko časova možete da idete kući ili (ukoliko proceni vaš hirurg) možete ostati da prenoćite na hirurškom odeljenju. Rezultati liposukcije će biti trajni ukoliko održite postoperativnu težinu. Ukoliko dobijete na težini masno tkivo se akumulira podjednako, a ne u regijama koje su bile problematične.

LASERSKA LIPOSUKCIJA

i04Laserska liposukcija je jedna od novina u plastičnoj hirurgiji i pretstavlja minimalno invazivnu operativnu metodu u borbi protiv masnih naslaga i celulita. Nastala je kao posledica današnjeg trenda da se sa što manje invazivnosti postignu što bolji rezultati. Laserskom liposukcijom je zovemo kada je u nju uključena i evakuacija dela masnog tkiva, a lipolizom kada je sam organizam odgovoran za resorpciju tog istog masnog tkiva. Podrazumeva primenu uređaja SMART LIPO. Iza ovog naziva se krije Nd:YAG laser poslednje generacije, čija je osnovna karakteristika velika selektivnost u delovanju na masno tkivo. Tri su primarna efekta prolaska ovog laserskog zraka kroz masno tkivo: prskanje masnih ćelija tj. njihova razgradnja, koagulacija sitnih krvnih sudova čime je sprečena pojava modrica i otoka, stimulacija kolagena a time zatezanje kože iznad tretiranih regiona. Jednom rečenicom Laserska liposukcija je novi standard u oblikovanju tela.

Ova metoda ne isključuje do sada poznatu klasičnu liposukciju, već predstavlja njeno usavršavanje i nadogradnju. Osnovne prednosti su izvođenje u lokalnoj anesteziji, bez bola, bez hospitalizacije, bez dugog postoperativnog toka, bez do sada viđenih modrica i otoka. Ono što je izvesno, i što praćenje dosadašnjih pacijenata pokazuje, je da laserska liposukcija daje dobre rezultate. Sa napomenom da velika gojaznost i velike nepravilnosti oblika tela zahtevaju izvođenje ovog OP zahvata u više navrata. Kako bi unapredili rezultate ove metode, našim pacijentima smo obezbedili stručne savete doktora nutricioniste. Na osnovu nekih parametara, određenih preoperativno, kao što su krvna slika, biohemijske analize, krvni pritisak, naš stručni saradnik i konsultant daje preporuku o pravilnoj ishrani svakom pacijentu po na osob. To za rezultat, pored lepših kontura tela postignutih liposukcijom ima i smanjenje telesne težine.

Koliko je laserska liposukcija sigurna?

Metoda se primenjuje već nekoliko godina, a podatak da se uređaj Smart Lipo od januara 2006. godine prodaje i na tržistima SAD-a i Japana, najizbirljivijim na svetu, trebalo bi da bude dovoljno jak argument u prilog kvalitetu i sigurnosti. Rizici u izvođenju su svedeni na minimum, a studije vezane za dejstvo na tkiva ne beleže neželjene efekte. Jednim od ispitivanja utvrđeno je da maksimalna temparatura koju izaziva korištenje ovog lasera u tkivu iznosi 38.5 C. To je daleko od rizične temparature za ljudski organizam i govori o prednosti ove metode.